Direktlänk till inlägg 26 mars 2011

Galen tävling :)

Av Anna - 26 mars 2011 22:06

Jag har funderat en bra stund på om jag skulle blogga om dagens tävling eller inte, tänkte att det är ju inte mycket att berätta om en tävling med katastrofalt dåliga siffror MEN så slog det mej att nån annan kanske kan bli hjälpt av att läsa hur galet det kan bli för andra ibland.


Så därför varsågod :)  :

Jag åkte ut till klubben igår för att leka med Pyton på plan för att få till nån sorts bra stämning inför idag, men märkte redan då att han inte riktigt va MED mej, kan kom igång och lekte lite segt, bröt gärna och gick iväg för att kolla av annat osv.

Idag när vi kom till tävlingen så verkade han lite mera på g till en början, men jag fick iaf inte igång honom som det brukar gå.

Platsligg - jag hade dragit nr 1 och det tyckte jag va en bra siffra ;)

Pyton låg i ca 1.45 sen reste han sej och gick några steg framåt och satte sej (om det beror på att hunden bredvid reste sej eller för att han fick ligga i cirkeln där elitens kon för sändande till ruta stått, eller nåt helt annat har jag ingen aning om), jag blev bara paff för han har aldrig någonsin rest sej från platsen förut. =0p

Tandvisningen - där blir han alltid lite för glad, han älskar ju människor, men det är inget jag eg har nåt emot. Några poäng fick vi iaf här. =7p

Linförigheten, gick väl ganska ok, han nosade lite och satte sej segt =6p

Läggande under gång - här tänkte jag ge honom mycket hjälp och dra på mej ett dk, så jag stannade till kommenderade och gick vidare, han la sej fint  =0p

Inkallande - brukar gå ok, men inte idag, han kom segt travande och satte sej halvvägs till mej och kliade sej, kom sen ännu segare mot mej =0p

Ställande under gång - han stannade inte alls utan kom knallande efter mej lite lugnt och sakta =0p

Apportering - den avstod jag efter allt strul vi haft med det förut och hur momenten sett ut hittils idag så tyckte jag inte det fanns nån anledning att ens prova =0p

Hopp över hinder - har aldrig varit några problem förut, men eftersom det va idag så...............sprang han bredvid och tog sikte på närmsta buske =0p

Helhet =5p (Glad och pigg men inte er dag)

Summa summarum 36p (har aldrig nånsin hört nån som haft så lågt :( )


Efter sista momentet sprang vi ut från planen och lekte.

Har förstått nu efteråt att det provocerade en del människor på plats att jag faktiskt lekbelönad min hund efter detta "usla" genomförande och att jag faktiskt gav blanka fan i vad för siffror vi fick idag. 

Men vad andra tycker och inte tycker har jag lärt mej strunta högaktningsfullt i.


Har försökt analysera vad som hände och varför det blev som det blev idag, men jag har bara några idéer utan att faktiskt veta. Menmen så här blir det väl ibland kanske.

Det enda jag vet med säkerhet är att Pyton kan vara hur lätt som helst ELLER hur svår som helst att motivara till att göra saker och ting. Ska se om jag har ork till att försöka börja om från noll med träningen, kanske det kan bli annorlunda då ...................eller inte, jag har ingen aning.


Det enda jag vet med 100% säkerhet är att jag hade samma underbara hund med mej hem igen efter tävlingen som dit i morse   

 


 
 
Ingen bild

Agneta

26 mars 2011 23:30

Min analys efter att bara ha läst din berättelse är att han gjorde ju lugnande signaler mot dig hela tiden! Det är ju som att läsa facit! Gick sakta mot dig, kliade sig, kissade....När det började gå snett (i princip när du kom) så blev du väl stressad och han gjorde allt för att lugna dig. Lille plutten... jag tror säkert att du vet vad lugnande signaler är, men du kanske inte har sett att det är det han gör.

Anna

27 mars 2011 00:32

Jodå Agneta, skulle absolut kunna vara så, men faktum är att jag inte alls var det minsta stressad/nervös.
Och jag tycker inte alls att det var på det sättet han gjorde det han gjorde utan mera bara tankspritt liksom, som om han inte hade en aning vad jag menade.

 
Ingen bild

Marianne

27 mars 2011 03:15

Tack för att du valde att berätta, det ger mig mod att prova på att tävla ;)! Kanske du sände ut några signaler genom att inte alls vara nervös - "matte bryr sig inte"? Bara en tanke.

Tror att det är helt rätt att börja om från noll, lite samma tänk har jag ju själv i träningen med Leroy. Man kan säkert öka "kraven" ganska snabbt efter att man "fångat upp" dem!
Klappa dig själv och Blåbusen från mig!

 
Ingen bild

Maria

27 mars 2011 03:46

Nä men inte kan någon ha haft invändingar om ditt sätt att gå av plan och leka med din hunnd!?!? Då har ja sett saker som är mycket mer att invända emot efter tävling. En tjej blev så missnöjd att hon tog sin hund av plan och läste lusen av den och kastade in den i bilen. När de gjör på det sättet ska de skämmas,, det ska inte du göra Anna.

 
Ingen bild

Asta

27 mars 2011 04:56

" Hur man än gör är röva bak", Finns alltid folk som har åsikter om allt man gör. Njut av din blåbuse och fortsätt precis som innan, dvs gör det som känns bra för dig i skit i andra. Huvudsaken är att man har kul med sin vovve och får ett avbrott i vardagssysslorna:)

 
Eva G

Eva G

27 mars 2011 06:53

Jag som var där och såg allt, kan inte riktigt hålla med om lugnande signaler. Så mycket tycker jag ändå att jag sett Herr Blåbuse & Anna tillsammans.

Jag tycker du var stark, hade marginalerna absolut på fel sida den dagen och du är ett föredöme inom hundsporten! <3

http://goto.glocalnet.net/susenborg

 
Cissi

Cissi

27 mars 2011 09:09

Kanon att du sprang av planen och lekbelönade - det är ju det Pyton kommer att komma ihåg! Tävling = roligt :-)

Då jag inte såg tävlingen kan jag egentligen inte ha några åsikter MEN vet ju hur jag själv är ;-) Kan det vara så att du, även om du inte var nervös, sträckte lite extra på dig och rörde dig lite stelare än vanligt? För i så fall kan det vara så enkelt att Pyton faktiskt inte fattade vad du menade då dom små, små kroppsrörelserna som brukar vara med inte var det just idag?!

Läser just nu Med sikte på 10:an och där står en så bra sak: att man ska träna i tävlingspos och belöna ur den, då lär sig hunden att när matte/husse går i tävlingspos ska man anstränga sig för det är då det kan komma en belöning. Definitivt jättesvårt tycker jag men jag ska i alla fall försöka lägga in detta i min träning :-)

Dessutom: Tack för att du delar med dig av din träning och tävling oavsett resultat<3

http://www.tripora.se

 
AK

AK

27 mars 2011 11:32

Heder åt dig som redovisar även kassa poäng!
Vilka nötter som blir provocerade av att du belönar din hund... Galet.

http://bacillen.wordpress.com

 
peggy mys & gaia

peggy mys & gaia

27 mars 2011 13:06

Anna, du lyckades med det mål du hade satt upp! Sen att Blåbusen gjorde lite annat ( :-) ) är ju vad man råkar ut för ibland. Härligt Anna! grattis till DITT!!! uppnådda mål.

http://peggan.bloggplatsen.se

 
Therese P.

Therese P.

28 mars 2011 08:59

Vad roligt att ni nu äntligen fått tävla! Våra hundar är inga maskiner och de har också dåliga dagar, inget konstigt med det! Sådant händer! Och självklart ska han ha lek efteråt! Bra att du skiter i vad andra tycker! Och självklart ska ni ut igen! Kram

http://blogg.dogsense.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 11 augusti 2015 09:59


Knott fyllde två år nu den 5augusti. Tror banne mej att nåt ramlade på plats i lilla flattefnatt hjärna exakt den dagen. Han är mera följ och uppmärksam i träningen - lyssnar och försöker göra rätt mkt mera koncentrerat. Han är liiiite mindre...

Av Anna - 17 juni 2015 14:41

Av Anna - 12 juni 2015 09:11

Idag plastas ensilagebuntar. Ett fack i plansilon är fullt :) det är alltid fint när vinterfodret börjar fyllas på. ...

Av Anna - 30 mars 2015 10:17


Förra lördagen va min rallylydnadsinstruktörsexamination (världens längsta ord? :) ) Den gick bra och jag blev godkänd! Har några kompletteringar kvar att skicka in parallellt med kursen jag ska ha och så behöver Veto och jag ett gk resultat i forts...

Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards