Direktlänk till inlägg 6 april 2011

Tid till eftertanke :)

Av Anna - 6 april 2011 10:22

Ojojoj vilken hiskeligt seriös rubrik   


Vad jag menar med den är att jag i Vetoträningen känner att det nu finns  mycket tid till att tänka efter ordentligt, tex på sånt man tränat lite galet, missat helt och hållet eller sånt man hastat över lite för fort och ibland lite för slarvigt.

Tex tänker jag här på alla grundfärdigheterna.

Vi har ju jobbat en hel del med det, men nu känner jag att vi nog sprungit över en del av dom lite för fort, det har ju funkat så himla bra att forma ihop färdiga moment ändå.

Så nu ska dessa tas tag i igen och köras igenom "på riktigt", lugnt och fint och mycket noggrant, jag har ju liksom tid och möjlighet att träna sånt småpill nu snart och lång tid framöver.

Detaljträning med andra ord :), så himla viktigt och så jäklajäkla kul, men oxå så himla lätt att hasta förbi för fort, men grundfärdigheterna är ju liksom punkt ett i all hundträning, vare sej det är lydnad, agility, bruks mm, mm man vill syssla med framöver.

Känner oxå att vallningen absolut kommer få stå tillbaka och hamnar vääääldigt långt ner på priolistan i år, nu ska jag ha en hel och frisk hund framför allt, och vallning är verkligen nåt som sliter på våra fyrbenta älsklingar, det känns inte värt att riskera nåt. 

Vi har oxå många goa stunder med kvalitetstid på ett helt annat sätt nu än när vi tränade, tänker tex på all tid vi kommer att lägga på rehab med tex simningen och på stunderna vi har på kvällen. Jag brukar lägga ut ett tjockt gosigt täcke på golvet, på med lite bra musik, och så har vi en lång stund med massage och förtroliga samtal   


Han har verkligen satt sej fast i hjärtat på mej denna killen och jag kommer absolut göra allt jag kan för att hjälpa honom tillbaka efter denna långa påtvingade "vilotid".

Känns oxå som om jag nu äntligen landat i detta och faktiskt accepterat att såhär är det, men det har tagit tid och kostat många många tårar.

Nu är det bara att gilla läget och ta tag i det härifrån. Det får ta den tid det tar, han är ju faktiskt inte ens året än och vi har ju förhoppningsvis många roliga år framför oss.

  Här en sommarbild på alla tre mina bästa killar :)

 
 
Eva G

Eva G

6 april 2011 11:49

Du är lika klok som vanligt :) Många ggr hastar man förbi vissa färdigheter och får problem senare, eller tar inte riktigt tag i saker som inte fungerar riktigt fullt ut, men nästan. Så mycket bättre, och lättare framför allt, det ska bli sen, att kedja moment, nu när du kommer få många vältränade grundfärdigheter att välja bland!
Så glad att du landat i detta och ser vilka postiva saker det kan föra med sig! Gör ont i själen när du är så bedrövad som du va! Kram på dig <3 PS. Underbar bild! :)

http://goto.glocalnet.net/susenborg

 
Ingen bild

Agneta

6 april 2011 11:54

När djuren blir sjuka upplever man ju så stor sorg, säkert nästan samma som när man mister någon.
Det tar tid att bearbeta, men du verkar ju vara på god väg:-)
Det är underbart när man ändå kan se de ljusa stunderna och positiva upplevelserna som finns.

 
Ingen bild

Peggy

6 april 2011 12:14

Ja, det är ledsamt när hälsan kommer ivägen för ettnormalt liv men som du skriver, när man accepterat läget finns det jumassor
Av bra saker att göra tillsammans! Han kommer dyrka dig efter allt du gjort för honom, ganska brautgångsläge!
Kram

 
Ingen bild

Inga-Maj

6 april 2011 13:09

Det är sant som Peggy skriver. Ni kommer att komma ännu närmare varandra <3 O som du skriver blir det inget slarv, utan trygghet o tillit. Att ta det lugnt är en riktigt behaglig känsla, vilket vi har så svårt att inse i denna stressens värld.. Men Eran kvalitetstid kommer att ge resultat :)Kram

 
Ingen bild

Maria

6 april 2011 15:18

Så fint skrivet Annaoch så mycket känsla. Du har haft det tufft och kommer att ha det en stund till. Men med din inställning så kan det här bara bli bra. Konstig nog så har vissa saker i livet en mening även om det kan vara svårt att se den meningen just när den inträffar. Man lär sig alltid något av eländet.. Önskar er allt gott och en god bättring. <3 Fina ord skrivna även av dina vänner..

 
Veronica

Veronica

7 april 2011 09:25

Fina ord du skriver om din Veto!! Fin bild och lilla Fjasko fick oxå vara med;)))))))

http://www.cockergrabbarna.se

 
Cissi

Cissi

8 april 2011 08:45

Gillar som vanligt din intsällning till saker och ting - det kommer att bli kanonbra när allt är klart! Skickar en stor kram som lite uppmuntran på vägen :-)

http://www.tripora.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 11 augusti 2015 09:59


Knott fyllde två år nu den 5augusti. Tror banne mej att nåt ramlade på plats i lilla flattefnatt hjärna exakt den dagen. Han är mera följ och uppmärksam i träningen - lyssnar och försöker göra rätt mkt mera koncentrerat. Han är liiiite mindre...

Av Anna - 17 juni 2015 14:41

Av Anna - 12 juni 2015 09:11

Idag plastas ensilagebuntar. Ett fack i plansilon är fullt :) det är alltid fint när vinterfodret börjar fyllas på. ...

Av Anna - 30 mars 2015 10:17


Förra lördagen va min rallylydnadsinstruktörsexamination (världens längsta ord? :) ) Den gick bra och jag blev godkänd! Har några kompletteringar kvar att skicka in parallellt med kursen jag ska ha och så behöver Veto och jag ett gk resultat i forts...

Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards